Σχέσεις με Κοινωνικούς Εταίρους

Συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη

Προσθέτουμε αξία σε τοπικές συνεργασίες αξιοποιώντας τα προϊόντα, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή μας καθώς και συνεισφέροντας σε πρωτοβουλίες -σχετικές με τις προτεραιότητές μας- όπως η δημόσια Υγεία και Ασφάλεια, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και τα τοπικά έργα υποδομών. Τα ορυχεία μας με τη δραστηριότητά τους συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες βρίσκονται.

Πιο συγκεκριμένα, η ΛΑΒΑ ΑΕ έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 3.400.000 ευρώ σε έργα αναβάθμισης στο ορυχείο ελαφρόπετρας στο Γυαλί τα τελευταία 5 χρόνια. Η εταιρία διαθέτει ετησίως 1.500.000 ευρώ σε αμοιβές προσωπικού συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών των τοπικών συνεργατών και 250.000 ευρώ κατά μέσο όρο για την τοπική κοινωνία και για χορηγίες. Το 75% των χορηγιών διατίθεται για την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της τοπικής κοινωνίας και το 25% σε τοπικές πρωτοβουλίες. Το μίσθωμα του ορυχείου αποφέρει στο Δήμο Νισύρου, έσοδα που πλησιάζουν το 1.000.000 ευρώ ετησίως.

Τον Ιούνιο 2009, στο πλαίσιο του Μήνα Υγείας & Ασφάλειας, παιδιά εργαζομένων πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφάλεια στη θάλασσα σε συνεργασία με την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία

«Χιλιάδες δρόμοι αλλά μία Ζωή!»
Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην οδική ασφάλεια

Η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική & Λατομική, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής διοργάνωσε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» , στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2011 & στις 11 Μαίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος» & στο Δημοτικό Σχολείο Νισύρου αντίστοιχα  , πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Χιλιάδες δρόμοι αλλά μια Ζωή!». Το πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος παρακολούθησαν 130 μαθητές από το γυμνάσιο Μήλου  & 55 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Νισύρου και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές παρακολούθησαν ειδική παρουσίαση για τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης και απάντησαν σε ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο. Επίσης, χωρισμένοι σε ομάδες συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες για την απόσπαση της προσοχής και την αντίληψη των ορίων ενός ανθρώπου, εκπαιδεύτηκαν στους βασικούς κανόνες για την προστασία του ποδηλάτη, έκαναν ποδηλασία σε ειδικά κατασκευασμένο κυκλοφοριακό πάρκο και οδήγησαν τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ώστε να αντιληφθούν τα παιδιά τη σημασία ενός σωστά φωτισμένου δρόμου. Στο τέλος έλαβαν ενημερωτικό έντυπο, που δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες του προγράμματος με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια των παιδιών ως πεζοί και αναβάτες ποδηλάτου.


Ενημερωτικό Εκπαιδευτικό Διήμερο  για τη βιοποικιλότητα σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας 

Mε πρωτοβουλία της ΛΑΒΑ διοργανώθηκε στις 14& 15/4/2011 ενημερωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία της Νισύρου με θέμα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της βιοποικιλότητας στη Νισύρο και το Γυαλί

Συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου, μια ομάδα από 10 παιδιά μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου συνοδευόμενα από τον Διονύση Μέρμυγκα, Περιβαλλοντολόγο - Βοτανολόγο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και έναν εκπαιδευτικό συμμετείχαν σε εκπαιδευτική περιήγηση από την περιοχή Μανδράκι έως το Κάστρο. Κατά τη διαδρομή ο κ. Μέρμυγκας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα βασικά χαρακτηριστικά των φυτών και για τον τρόπο που εργάζονται οι ερευνητές βοτανολόγοι.
Στις 14 Απριλίου, ο κ. Διονύσης Μέρμυγκας, μίλησε για την ελληνική βιοποικιλότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της βιοποικιλότητας της Νισύρου και των οικοσυστημάτων στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου.
Στις 15 Απριλίου επαναλήφθηκαν οι παρουσιάσεις από τον κ. Μέρμυγκα προς τους μαθητές του δημοτικού, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό παιχνίδι "Μικροί Οικολόγοι" με θέμα το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

περιπατος με τον βοτανολογο και παιδια Γυμνασιου & Λυκειου στη
      Νισυρο περιπατος με το βοτανολογο και τους μαθητες Γυμνασιου &
      Λυκειου στη Νισυρο Ημεριδα για μαθητες Δημοτικου στη Νισυρο


Συνεργασία με το Emergency First Response (EFR)

Mε πρωτοβουλία της ΛΑΒΑ διοργανώθηκε στις 14& 15/4/2011 ενημερωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία της Νισύρου με θέμα την ασφάλεια όσον αφορά τις Πρώτες Βοήθειες που περιελάμβανε και πρακτική άσκηση σε θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας από τον κ. Γ. Μοναστήρογλου, ειδικό εκπαιδευτή της EFR.

Επιδειξη πρωτων βοηθειων απο ειδικο εκπαιδευτη σε μαθητες
      Γυμνασιου & Λυκειου στη Νισυρο


Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο ΔΑΝ Νισύρου

Με πρωτοβουλία της ΛΑΒΑ οργανώθηκε στις 15/4/2011για το τάγμα της Διοίκησης Άμυνας του Νησιού (ΔΑΝ) ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών που περιελάμβανε και πρακτική άσκηση σε θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας από τον κ. Γ. Μοναστήρογλου, ειδικό εκπαιδευτή της EFR.

Ημεριδα στο τάγμα ΔΑΝ Νισύρου Επίδειξη πρώτων βοηθειών απο ειδικό εκπαιδευτη στο τάγμα ΔΑΝ
      Νισύρου


Η ΛΑΒΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε στις 11 Μαίου 2012 στο ΔΑΝ Νισύρου, το πρόγραμμα «Χιλιάδες δρόμοι αλλά μια Ζωή!», το οποίο περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος και είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των στρατιωτών και αξιωματικών  σε θέματα οδικής ασφάλειας.


Οι άνθρωποί μας χτίζουν την επιτυχία μας

Το κλειδί της επιτυχίας είναι οι άνθρωποί μας που με την ικανότητα, την επινοητικότητα, την αφοσίωση και το ομαδικό τους πνεύμα δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η εργασία στα ορυχεία σε όλα τα στάδια της παραγωγής απαιτεί τεχνικές δεξιότητες υψηλού επιπέδου, αυστηρή τήρηση των διαδικασιών και ισχυρό ομαδικό πνεύμα.

Η επένδυση στην εκπαίδευση και την προσωπική ανάπτυξη είναι ισχυρή δέσμευση για τη ΛΑΒΑ ΑΕ. Περισσότερες από το ένα τρίτο των ωρών εκπαίδευσης των εργαζομένων ανά έτος, είναι αφιερωμένες στην Υγεία & Ασφάλεια, με στόχο την καλλιέργεια κοινής συνείδησης και ασφαλούς συμπεριφοράς. Επίσης πραγματοποιούνται σεμινάρια για την τεχνική εκπαίδευση ανάλογα με τη θέση εργασίας και τις δεξιότητες που απαιτούνται για κάθε εργαζόμενο.

Το ορυχείο ελαφρόπετρας προσφέρει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε 2 φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να κάνουν την πρακτική τους άσκηση.


Ο σεβασμός, η φροντίδα και ο εποικοδομητικός διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων είναι πρωταρχικής σημασίας.

Οι αξίες αυτές αποτυπώνονται σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς η εταιρία επικεντρώνει τη λειτουργία της στην αειφόρο ανάπτυξη, εναρμονίζοντας τις προκλήσεις της οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον.