Ποιοί είμαστε

Με παρουσία από το 1952 στον κλάδο των ορυκτών, η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική & Λατομική δραστηριοποιείται στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία:

 • Ελαφρόπετρας στη νήσο Γυαλί βόρεια της Νισύρου
 • Γύψου στο Αλτσί Σητείας στην Κρήτη
 • Ποζολάνης στην Ξυλοκερατιά Μήλου
 • Πυριτικού στην Καστριανή Μήλου

  Η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική & Λατομική τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της και προσφέρει στους τελικούς καταναλωτές διαφοροποιημένες και καινοτόμες λύσεις στις κατασκευές, τα γεωτεχνικά έργα, τη γεωργία και τη βιομηχανία. Με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, η Εταιρεία είναι από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες του κλάδου της.

  Η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική & Λατομική ανήκει στον Όμιλο Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ

  Όμιλος Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ

  Η ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα με συνολική παραγωγική δυνατότητα 9,6 εκατ. τόνους ετησίως. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1911 ως μια βιομηχανική και εμπορική εταιρεία με το όνομα "Ανώνυμος Γενική Εταιρεία Τσιμέντων", με συνεχή παρουσία στην Ελλάδα σχεδόν για έναν αιώνα.
  Η ΑΓΕΤ Ηρακλής διαθέτει 2 εργοστάσια τσιμέντου στο Βόλο και το Μηλάκι Εύβοιας και 5 κέντρα διανομής ενώ λειτουργεί 11 λατομεία κοντά στα εργοστάσια. Δραστηριοποιείται εμπορικά σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για χύδην και σακευμένο τσιμέντο. (Για περισσότερες πληροφορίες www.lafarge.gr)

  Όμιλος LafargeHolcim

  Πρωτοπόρος στον κλάδο των δομικών υλικών, η LafargeHolcim έχει εδραιωμένη παρουσία στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής.  Παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά δομικών υλικών, η LafargeHolcim  κατέχει κορυφαίες θέσεις στις αγορές Τσιμέντου, Σκυροδέματος, Αδρανών και Γύψου απασχολώντας 115.000 εργαζόμενους σε 90 χώρες. Ως εταιρεία που παράγει υλικά ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η ανάπτυξη της LafargeHolcim συνδέεται άμεσα με τη δημογραφική ανάπτυξη και την ανάγκη για έργα στέγασης και υποδομής. (Για περισσότερες πληροφορίες www.lafargeholcim.com)
 
Το ηφαίστειο της Νισύρου
Το ηφαίστειο της Νισύρου αναδύθηκε από τη θάλασσα οικοδομώντας έναν χερσαίο κώνο, 200.000 χρόνια πριν. Τα επόμενα χρόνια η δραστηριότητά του δε σταμάτησε και λόγω των εκρήξεων και των μεγάλων θερμοκρασιών, τα λιωμένα και θρυμματισμένα πετρώματα εκτοξεύονταν στην ατμόσφαιρα, ψύχονταν και ξαναέπεφταν στο έδαφος σχηματίζοντας στρώματα ηφαιστειακής τέφρας.

Στη Νίσυρο υπάρχουν πέντε κρατήρες. Ο «Στέφανος» είναι από τους μεγαλύτερους και καλύτερα διατηρημένους υδροθερμικούς κρατήρες στον κόσμο με διάμετρο 260 μέτρα και βάθος 30 μέτρα.

Η τελευταία μεγάλη εκρήξη του ηφαιστείου σημειώθηκε το 1888, ενώ μια μικρότερη σημειώθηκε το 1933.