Συμμετοχή της ΛΑΒΑ στην 26η Διεθνή Έκθεση "Αgrotica 2016"
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της
ΛΑΒΑ στην
26η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων
"Agrotica 2016". Η έκθεση που διοργανώθηκε από τη HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) από 28 έως 31 Ιανουαρίου 2016, συγκέντρωσε 1.500 εκθέτες και πάνω από 120.000 επισκέπτες από 22 χώρες.
Η ΛΑΒΑ παρουσίασε το
προϊόν agroLAVA και τις εφαρμογές του
ως υπόστρωματος υδροπονικών καλλιεργειών και ως βελτιωτικού εδαφών καθώς επίσης και τις χρήσεις της ελαφρόπετρας ως συστατικό
για πράσινες στέγες και φυτοχώματα. Το agroLAVA, το μοναδικό ελληνικό οικολογικό υπόστρωμα υδροπονίας, διανέμεται σε όλη την Ελλάδα σε μορφή έτοιμων σάκων φύτευσης, σε μεγασάκους (big bags) ή χύδην. Η άριστη καλλιεργητική συμπεριφορά και η ευελιξία που προσφέρει το “agroLAVA”, σε συνδυασμό με το προσιτό του κόστος, το καθιστούν ιδανικό για την
καλλιέργεια κηπευτικών και ανθοκομικών φυτών σε θερμοκήπια.
Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών του περιπτέρου της ΛΑΒΑ - παραγωγοί, καλλιεργητές, γεωπόνοι και επενδυτές - είχε την ευκαιρία να δει από κοντά εφαρμογές του υποστρώματος ελαφρόπετρας
agroLAVA σε σακί και γλάστρα, καθώς και του
έτοιμου υποστρώματος για οικιακή παραγωγή λαχανικών οikiaLAVA.
Το oikiaLAVA είναι ένα έτοιμο προς χρήση προϊόν για καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών στο σπίτι. Είναι εύκολο στη χρήση για τον μέσο καταναλωτή, καθώς δεν χρειάζεται η προσθήκη επιπλέον θρεπτικών στοιχείων ή λιπασμάτων ούτε αποστράγγιση, παρά μόνο η προσθήκη μικρών ποσοτήτων νερού.
Η Agrotica πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και από γειτονικές χώρες. Είναι μια στοχευμένη έκθεση που προωθεί την καινοτομία καθώς και τις νέες τεχνολογίες και τεχνικές σε όλους τους κλάδους της γεωργίας παρουσιάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε Μηχανήματα, Εξοπλισμό και Εφόδια απ’ όλο τον κόσμο.
Φωτογραφίες έκθεσης