30/10/2015

Πρόγραμμα για την Υγιεινή Διατροφή από την ΛΑΒΑ στα σχολεία της Νισύρου

Πρόγραμμα για την Υγιεινή Διατροφή από την ΛΑΒΑ στα σχολεία της Νισύρου
 
Η ΛΑΒΑ διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία, και εισηγητή τον Dr. κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη, το δεύτερο μέρος του ενημερωτικού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο "Τρώω υγιεινά, νιώθω καλά". Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στα σχολεία της Μήλου τον Απρίλιο με τη συμμετοχή 300 μαθητών από το Γυμνάσιο και τα Λύκεια του νησιού.  
Στα πλαίσια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν την 23/10/2015 δύο εκδηλώσεις για τους 120 μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Νισύρου με στόχο την ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή ως προϋπόθεση για την υγεία αλλά και τη σωστή πνευματική και σωματική ανάπτυξη. Εκτός από την ενημερωτική παρουσίαση, η εκδήλωση περιελάμβανε διαδραστικό παιχνίδι με θέμα την υγιεινή διατροφή, συμπλήρωση ανώνυμου ατομικού ερωτηματολογίου, εξαγωγή και αποστολή συμπερασμάτων στους φορείς για στατιστική μελέτη, καθώς και φύτευση λαχανικών σε σάκους oikiaLAVA. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος της Νισύρου, κ. Χριστοφής Κορωναίος και συμμετείχαν εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών. 
Για το πρόγραμμα συντάχθηκε  ειδικό έντυπο που περιέχει βασικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία.