23/11/2015

Η ΛΑΒΑ Α.Ε. κοντά στους μαθητές της Νισύρου και της Μήλου

Η ΛΑΒΑ Α.Ε. κοντά στους μαθητές της Νισύρου και της Μήλου
Η ΛΑΒΑ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, αναλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης και βελτίωσης υποδομών που σχετίζονται με το Περιβάλλον, την Υγεία & Ασφάλεια και την Εκπαίδευση. Με δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη, συνεργάζεται με επίσημους φορείς και οργανώσεις και έχει πραγματοποιήσει σημαντικά προγράμματα που αντανακλούν τις αρχές της και καθοδηγούν τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Αναγνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, η ΛΑΒΑ, εδώ και 5 χρόνια επιλέγει και υλοποιεί προγράμματα που καλύπτουν τις ανησυχίες και τις ανάγκες των μαθητών της Νισύρου και της Μήλου.
Η αρχή έγινε τον Απρίλιο του 2011 όταν διοργανώθηκε το πρώτο ενημερωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της βιοποικιλότητας στη Νίσυρο και τη νήσο Γυαλί. Οι μαθητές  ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου τους και για τον τρόπο που εργάζονται οι ερευνητές βοτανολόγοι. Παράλληλα, ειδικά για το τάγμα της Διοίκησης Άμυνας του Νησιού (ΔΑΝ) οργανώθηκε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών που περιελάμβανε και πρακτική άσκηση σε θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας.
Στη συνέχεια η ΛΑΒΑ διοργάνωσε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», πρόγραμμα με   γενικό τίτλο «Χιλιάδες δρόμοι αλλά μια Ζωή!» στη Μήλο τον Οκτώβριο του 2011 και στη Νίσυρο τον Μάιο 2012 αντίστοιχα. Το πρόγραμμα το οποίο παρακολούθησαν συνολικά περίπου 200 μαθητές, περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Το  επόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τον Απρίλιο του 2013 παρακολούθησαν 350 μαθητές και εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μήλου και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Νισύρου,  ανοιχτή σε γονείς και σε εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Το πρόγραμμα είχε τίτλο "Σεισμός ας είμαστε προετοιμασμένοι" και η ενημέρωση έγινε από ειδικούς επιστήμονες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.). Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν δραστηριότητες που αφορούσαν τα μέτρα προστασίας, τη Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση των σεισμών και έλαβαν μέρος σε άσκηση ετοιμότητας. 
Για την προστασία των παιδιών και των εφήβων κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, που σήμερα αποτελεί χώρο κοινωνικοποίησης των παιδιών, η ΛΑΒΑ συνδιοργάνωσε το 2014 με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το πρόγραμμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Οι εισηγητές, ο  επικεφαλής της Υπηρεσίας, Ταξίαρχος, κ. Μανώλης Σφακιανάκης και ο Υπαστυνόμος Α'  κ. Γιώργος Γέρμανος επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων της Μήλου και Νισύρου, για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβουν οι νέες τεχνολογίες και πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Η φετινή χρονιά ήταν αφιερωμένη στην υγιεινή διατροφή και η ΛΑΒΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία και εισηγητή τον Dr. κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη διοργάνωσε τον Απρίλιο του  2015 ένα ενημερωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Τρώω υγιεινά, νιώθω καλά" για τους μαθητές του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Μήλου και τον Οκτώβριο του 2015 για τους μαθητές της Νισύρου. Το πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν 400 άτομα, πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή ως προϋπόθεση για την υγεία αλλά και τη σωστή πνευματική και σωματική ανάπτυξη. 
Στα προγράμματα εταιρικής ευθύνης της ΛΑΒΑ τα πέντε τελευταία χρόνια έχουν συμμετάσχει συνολικά περίπου 1.500 άτομα.
Η προσπάθεια όμως δεν σταματά εδώ και ήδη προετοιμάζεται το νέο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ΛΑΒΑ για την άνοιξη του 2016.
Για την εταιρεία η κοινωνική πρόοδος, η προστασία του περιβάλλοντος και ο σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες είναι βασικές προτεραιότητες για την επιτυχή λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης και για ένα πιο αειφόρο μέλλον. 
gfjdiojd